مقالات

مقایسه گوشی Poco x3 و Poco x3 pro شیائومی

پرچمدار شیائومی

اگر بین خرید گوشی‌ های شیائومی Poco x3 و Poco x3 pro مردد هستید و می‌خواهید ببینید که این دو گوشی چقدر با یکدیگر تفاوت دارند، این مقاله، مقایسه‌ای از ویژگی‌های مختلف این دو گوشی Xiaomi را در پیش رویتان قرار می‌دهد. با هدهد آی تی همراه باشید و با زیر و بم پوکوهای شیائومی آشنا شوید!

 

پیش به سوی یک انتخاب گوشی هوشمندانه!

اگرچه سال 2019، سال گوشی‌های پرچمدار و گران‌قیمت بود، اما به‌جرئت می‌توان گفت که 2020، سال جایگزین‌های مقرون به صرفه و اقتصادی است.

پس از شیوع ویروس کووید-19 و بازگشت همه چیز به اصول اولیه در دوره عدم اطمینان اقتصادی، موج جدیدی از گوشی‌های هوشمند «کیف پول پسند»، توسط طیف گسترده‌ای از تولید کنندگان وارد بازار شد. همین موضوع، دلیل مقایسه Poco x3 با Poco x3 pro است تا این 2 گوشی اقتصادی به شما معرفی شوند.

در سال 2020، حتی اپل که مدیریت آن، طرفدار سرسخت تولید در سطح بالا و فروش با قیمت بالا است، آیفون SE 2020 را با قیمت متوسط روانه بازار کرد و سامسونگ نیز، نسخه‌ ارزان‌تری از گوشی‌های پرچمدار سری S یعنی S20 FE را به میدان فرستاد تا از گردونه رقابت حذف نشود.

اما اگر بخواهید بازهم پول کمتری بپردازید، آن‌وقت چطور؟ در این مقاله در پاسخ به سوالتان 2 گوشی از برند شیائومی به نام‌های پوکو x3 و پوکو x3 پرو را در مقام مقایسه قرار می‌دهیم و نتیجه آن را به شما اعلام می‌کنیم.

شاید وقتی دارید اسم آن‌ها را تلفط می‌کنید، کمی عضلات زبانتان درگیر شوند. اما نکته مثبت این‌جاست که پس از خرید، جای خالی زیادی را در کیف پول خود احساس نخواهید کرد.

با این وجود، آیا گوشی های پوکو ایکس 3 و پوکو ایکس 3 پرو چیزی را که برای پیروزی در بازار لازم است، در اختیار دارند؟ با ما باشید تا در مقاله مقایسه گوشی شیائومی پوکو x3 با پوکو x3 پرو، سر از کار آن‌ها دربیاورید.

 

مقایسه گوشی شیائومی پوکو x3 با پوکو x3 پرو

در اولین مرحله از مقایسه poco x3 با poco x3 pro، اطلاعاتی کلی هر دو گوشی را در اختیارتان قرار خواهیم داد تا بتوانید این گوشی‌ها را از جوانب مختلف مورد بررسی و قیاس قرار دهید.

 

ایکس 3

Poco X3 همه چیزهایی را که باید در مورد شیائومی به عنوان یک کارخانه بدانید، در خود گنجانده است. عملکرد این گوشی با توجه به قیمتی که برای بودجه‌های پایین مناسب است، در مقایسه با گوشی‌های هوشمند با مشخصات تقریباً پرچمدار، خیره‌کننده است.

این مشخصات شامل پردازنده میان‌رده اسنپدراگون 732G کوالکام، صفحه نمایش 120 هرتزی نرم، حفاظت از گرد و غبار و آب با رتبه IP53 و فضای ذخیره‌سازی 64 یا 128 گیگابایتی هستند.

Poco X3 هم‌چنین دارای یک دوربین چهارگانه است. این دوربین چهار‌گانه، از یک یونیت اصلی 64 مگاپیکسلی و هم‌چنین حسگرهای عمق، ماکرو و فوق عریض تشکیل شده است.

 

ایکس 3 پرو

Xiaomi Poco X3 Pro در اصل نسخه به‌روزشده و تقریبا مشابه دقیقی از Poco X3 است. اما درواقع در مشخصات آن، پردازنده قدرتمندتر و چند ارتقاء دیگر دید‌ه می‌شود.

X3 گوشی ارزان‌قیمت مورد علاقه بسیاری از افراد در سال 2020 بود و نسخه Pro نسبت به نسخه اصلی، آن‌قدر گوشی بهتری هست که به آسانی بتوانید خریدنش را توصیه کنید.

البته، اگرچه ممکن است نقاط قوت نسخه اصلی را دو برابر کند، اما نقاط ضعف آن بهبود نمی‌دهد. این گوشی، بیش از هر زمان دیگری در مورد قدرت محض حرف می‌زند و با توجه قیمتی که می‌خواهید پرداخت کنید، بهترین عملکرد را ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: رفع مشکل آنتن دهی گوشی شیائومی

 

طراحی

دیزاین و طراحی، از موارد اصلی در بررسی یک گوشی موبایل است. در این بخش از مقایسه پوکو x3 و پوکو x3 پرو، به طراحی خواهیم پرداخت. در طراحی poco x3 pro، به جز مجموعه جدید از رنگ‌هایی که به این ورژن اضافه شده، تغییر خاصی را نسبت به poco x3 مشاهده نمی‌کنیم.

متأسفانه، این به معنای همان مشکلات قبلی است: X3 Pro بزرگ است و صفحه نمایش 6.67 اینچی دارد. این گوشی حجیم است و 9.4 میلی متر ضخامت و 215 گرم وزن دارد. هم‌چنین لوگوی عظیم پوکو که در پشت آن نقش بسته، جلوه زشتی به آن داده ‌است.

البته همه چیز هم بد نیست. رده‌بندی IP53 را داریم و برای گوشی‌های ارزان‌قیمت (حتی با جک هدفون)، مقاومت نسبتاً قابل توجهی در برابر گرد و غبار و آب به گوشی می‌دهد.

هم‌چنین گوریلا گلس 5 در X3 و گوریلا گلس 6 در X3 Pro، نمایشگرها را مقاوم‌تر ساخته ‌است. فریم هر دو گوشی از آلومینیوم ساخته شده است و پشتی آن‌ها نیز پلاستیکی است. پوکو x3 و پوکو x3 پرو یکی از معدود گوشی‌هایی هستند که واقعاً ظاهر آن‌ها پلاستیکی است.

در نهایت، طراحی هم‌چنان بزرگترین مشکل X3 و X3 Pro است. این دو گوشی سنگین هستند و ضخامت بالایی دارد و به لطف لوگوی پوکو و پوشش پلاستیکی، هم ارزان به نظر می‌رسد و هم حس ارزان بودن را منتقل می‌کند. البته خیلی‌هم افتضاح نیست. اما گوشی‌هایی با قیمت مشابه وجود دارند که بسیار زیباتر به نظر می‌رسند.

 

صفحه نمایش

به بخش صفحه نمایش در مقاله مقایسه poco x3 با poco x3 pro رسیدیم. اگر نمایشگر گوشی‌های هوشمند برایتان مهم است و از خطوط قرمز شما برای انتخاب گوشی به حساب می‌آید، در این بخش، صفحه نمایش این دو گوشی پوکوی شیائومی را خوب با یکدیگر مقایسه نمائید.

مقایسه poco x3 با poco x3 pro

صفحه نمایش پوکو ایکس 3

صفحه نمایش پوکو ایکس 3، با عرض 6.67 اینچی و وضوح 1080 در 2400 (فول اچ دی پلاس)، تراکم پیکسلی 395PPI را داراست. این نمایشگر، هم‌چنین از محتوای HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند و حداکثر نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز را ارائه می‌‎دهد. اتفاقاتی که در گوشی‌های اقتصادی بسیار کمیاب و غیرمعمول هستند.

از نظر فنی، صفحه نمایش Xiaomi Poco X3 نسبت به قیمت گوشی بسیار فوق‌العاده است. این صفحه نمایش، در آزمایش‌ها، 91.8 درصد از وسعت رنگ sRGB را پوشش داد. رنگ‌ها روی این صفحه نمایش، تا جایی که امکان دارد، خوب به نظر می‌رسند.

کنتراست و میزان روشنایی Poco X3، آن را برای محیط‌های داخلی و خارجی مناسب می‌کند. البته که جای تعجبی ندارد اگر هنگام پخش محتوای HDR، نتواند با درخشندگی چشم نواز گوشی‌های پرچمداری مانند آیفون 11 مطابقت داشته باشد. اما کیفیتی که ارائه می‌دهد، سه برابر هزینه‌ای است که بابت آن پرداخت می‌کنید.

بیشتر بخوانید: جدیدترین گوشی شیائومی 2022 چه برگ های برنده ای رو می کند؟!

صفحه نمایش پوکو ایکس 3 پرو

صفحه نمایش Poco x3 Pro، اگر با سایز 6.67 اینچی آن مشکلی نداشته باشید، یکی از بزرگترین نقاط قوت آن است: یک پنل LCD با رزولوشن 1080 در 2400 و کیفیت فول اچ دی پلاس. نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی، برای افرادی که یک گوشی با قیمت مناسب برای بازی کردن می‌خواهند، جذابیت زیادی ایجاد می‌کند.

حتی بهتر از آن، نرخ تازه‌سازی می‌تواند به صورت پویا، بین پنج رده سرعت جابه‌جا شود؛ از 30 هرتز تا 120 هرتز. به این معنی که در صورت لزوم، صفحه نمایش می‌تواند کمی کندتر کار کند تا باتری ذخیره شود.

 

ارزیابی عملکرد

ارزیابی عملکرد، موضوع مهمی در مقاله‌های نقد یا مقایسه محصول است. در مقایسه گوشی شیائومی پوکو x3 با پوکو x3 پرو نیز از این موضوع غافل نشدیم و به بررسی آن‌ها از این نظر پرداختیم.

مقایسه گوشی شیائومی پوکو x3

 

عملکرد Poco X3

پردازنده اسنپدراگون 732G به گوشی ‌های پوکو ایکس3 قدرت می‌دهند. با وجود این‌که شاید در مقایسه با اسنپدراگون 720G که در گوشی‌های ردمی نوت 9 به کار رفته است، روی کاغذ فرق زیادی نداشته باشد، اما در استفاده واقعی و روزانه، تفاوت بسیار زیادی بین عملکرد این دو گوشی احساس می‌شود.

بسیاری از کاربران که poco x3 را تهیه کرده‌اند، بر این باورند که در میان گوشی‌های بسیار زیادی با این محدوده قیمت، poco x3 سریع‌ترین و نرم‌ترین عملکرد را داراست. در آزمایشات انجام شده، ایکس 3، به راحتی هم ردمی نوت 9 پرو و هم ردمی نوت 8 پرو را شکست داده است.

البته در سرعت تفاوت چندانی با این گوشی‌ها نشان نداده است، اما وقتی صحبت از عملکرد نرم به میان می‌آید، تفاوت بسیار واضح‌تر است. این موضوع، به لطف نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی در صفحه نمایش رقم می‌خورد. بدیهی است که گوشی Poco X3، به اندازه یک پرچمدار با صفحه نمایش 120 هرتز یا حتی گوشی معمولی با نرخ رفرش 90 هرتز، نرم و روان نیست. اما این مقایسه درست نیست.

شما در حال انتخاب بین این گوشی و پرچمدار‌های بازار نیستید. بلکه می‌خواهید بین Poco x3، Poco x3 pro و گوشی‌های میان رده دیگر انتخاب کنید. بنابراین، آن را با یک پرچمدار یکی نخواهید دانست. اما با توجه به قیمتی که دارد، انتظارات شما را فراتر از چیزی که انتظار دارید، برآورده می‌کند.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های سامسونگ 2021 را بشناسید

 

عملکرد Poco x3 Pro

اسنپدراگون 860 به کار رفته در Poco x3 Pro، هیولای بسیار کمیابی است که واقعاً در هیچ یک از رقبای این گوشی دیده نشده ‌است. این پردازنده، در اصل یک اسنپدراگون 855 است که چیپست پرچمدار کوالکام در سال 2019 بود و حالا تغییر نام پیدا کرده است.

حدود سه سال از تولید این گوشی گذشته است اما یک تراشه پرچمدار، همیشه یک تراشه پرچمدار است و قطعاً می‌توانید این موضوع را در Poco X3 Pro احساس کنید.

ایکس 3 پرو، از نظر عملکرد و سرعت، کیلومترها از رقبای خود جلوتر است. به نظر می‌رسد که پوکو ایکس 3 پرو، که در کلاسی یکسان با پوکو ایکس 3 و ردمی نوت 10 پرو، با پردازنده اسنپدراگون 732G قرار دارد؛ اما واقعا اینطور نیست!

مقایسه گوشی شیائومی پوکو x3 با پوکو x3 پرو

بنابراین، موارد بالا یک پیروزی بزرگ برای سری پوکو و به طور خاص، X3 Pro است. البته در مقایسه با اعضای دیگر خانواده پوکو، بدیهی است که اسنپدراگون 860 نمی‌تواند اسنپدراگون 870 را در Poco F3، را از نظر عملکردی شکست دهد. اما از نظر اقتصادی چرا! X3 Pro قیمتی نزیک به گوشی‌هایی دارد که از اسنپدراگون‌های 720 تا 732 استفاده می‌کنند.

البته، در نظر داشته باشید که ایکس 3 پرو از اینترنت 5G پشتیبانی نمی‌کند. این موضوع کاملا شخصی است و باید بسته به محل زندگی‌تان و اینکه چقدر به سرعت اینترت اهمیت می‌دهید، تصمیم بگیرید. اسنپدراگون 870 از 5G پشتیبانی می‌کند اما نسخه‌های پایین تر، نه.

بنابراین اگر Poco X3 Pro را با گوشی‌هایی با چیپ‌ست‌های 4G مقایسه می‌کنیم، وقتی صحبت از عملکرد و سرعت مطلق به میان می‌آید، یک برنده آشکار و بلامنازع را در دست خود داریم.

بیشتر بخوانید: علت سیاه شدن صفحه گوشی شیائومی چیست؟

عمر باتری

عمر باتری از مهم‌ترین عواملی است که روی تصمیم ما برای خریدن یا نخریدن یک گوشی، تاثیر می‌گذارد. در مقایسه poco x3 با poco x3 pro، به این نکته مهم اشاره کرده‌ایم. پس اگر باتری گوشی‌های هوشمند برایتان مهم است، از این بخش مقاله غافل نشوید!

 

عمر باتری poco x3

طبق معمول گوشی‌های شیائومی، پوکو ایکس 3 عمر باتری بسیار خوبی دارد و شا به عنوان به راحتی بیش از 6 ساعت صفحه نمایش را در یک روز در اختیار خواهید داشت. یک آزمایش ثبت رکورد نیز نشان داد که باتری این گوشی در حالت 50 درصد، می‌تواند 5 ساعت صفحه نمایشگر را روشن نگه ‌دارد.

نقدنویسان جهانی به طور واقع بینانه، از کاربران پوکو ایکس 3 انتظار دارند که به راحتی، هر روز 6 تا 7 ساعت صفحه نمایش استفاده کنند و این انتظار، گاهی اوقات از 8 ساعت نیز فراتر می‌رود.

بنابراین به نظر می‌رسد که پوکو X3، پتانسیل رسیدن به ارتفاعات شگفت‌انگیز را از نظر طول عمر باتری دارد. اگر گوشی خود را هر شب شارژ کنید، بعید است که در طول روز نیاز به شارژر داشته باشید.

حدود یک ساعت و 15 دقیقه طول می‌کشد که این قهرمان از 0 تا 100 شارژ شود. البته خیلی سریع نیست، اما خیلی کند هم نیست و با این قیمت، در واقع زمان خوبی است.

بسیار جالب است که بدانید گوشی ارزان قیمتی مانند poco x3، هنوز هنگام عرضه درون کارتن خود شارژر دارد، آن‌هم شارژری که می‌تواند 0 تا 100 را در سریع‌ترین زمان پر کنند. در حالی که پرچمداران‌گران قیمت، اکنون برای کسب سود بیشتر، شارژرها را حذف کرده‌اند!

 

پوکو x3 و پوکو x3 پرو

عمر باتری poco x3 pro

عمر باتری ایکس 3 پرو، آن‌چیزی نیست که انتظارش را دارید. البته منظورم را اشتباه نگیرید. عمر باتری با 5160 میلی آمپر، بد نیست و نباید هم باشد.

اما پوکو ایکس 3، انتظارات را کمی بالا برده است و عمر باتری آن، از عمر باتری نسخه پرو بیشتر است که این موضوع  به دلیل استفاده از تراشه قوی‌تر در poco x3 pro به وجود آمده است.

با توجه به عملکردی که کاربران از poco x3 pro دریافت می‌کنند و هم‌چنین، این واقعیت که همین عمر باتری بیشتر از عمر باتری خیلی از گوشی‌های گران‌قیمت‌تر است، می‌توان گفت که قطعا ارزشش را دارد.

درست است که نمی‌توان گفت مرزهای عمر باتری جابه‌جا شده‌اند، اما اکثر مردم می‌توانند یک روز کامل، بدون نیاز به شارژر از گوشی خود استفاده کنند.

اما اگر در طول روز نیاز به شارژر داشته باشید، بازهم مشکلی نیست. باتری poco x3 pro با سرعت 33 وات در ساعت شارژ می‌شود و در 1 ساعت، از 0 به 100 می‌رسد. با توجه به سایز باتری، نمی‌توانید هیچ نقد منفی‌ای را به این گوشی وارد کنید.

 

بالاخره Poco X3 را بخریم یا Poco x3 pro را؟!

Poco X3 و Poco x3 pro، جزو بهترین دستگاه‌های میان رده در رده قیمتی خود هستند. البته واضح است که گوشی‌های کاملی نیستند، اما پس از مدت کوتاهی استفاده، متوجه خواهید شد که چه تفاوت بزرگی با گوشی‌های میان رده دارند.

البته شاید هم پس از خرید، درصد کمی از کاربران رضایت لازم را نداشته باشند؛ زیرا ممکن است بین آن‌ چیزی که ما در یک گوشی ارزش می‌دانیم و آن چیزی که برای کاربران ناراضی گوشی ارزش است، تفاوت‌هایی داشته باشد؛ هرچند اندک. و حتی تفاوت‌نظرهایی جزئی، می‌تواند تجربه ای را شکل دهد که بسیار متفاوت از تجربه دیگران باشد.

به‌طور قطع می‌توان گفت که حتی‌ گوشی‌های پرچم‌دار نیز دارای نقاظ ضعفی و هر سال، گوشی جدیدی منتشر می‌شود که ضعف‌های گوشی سال قبل را جبران کرده‌ است.

پس شاید در مقایسه poco f2 pro با poco x3 pro و هم‌چنین مقایسه poco x3 pro با poco x3 gt، هرکدام نسبت به یکدیگر برتری‌هایی داشته باشند و در زمینه‌های مختلفی یکدیگر را شکست دهند.

 

برای انتخاب گوشی، خودتان را معیار قرار دهید!

هیچ گوشی هوشمندی بی‌نقص نیست. پس زمانی که تصمیم به خرید می‌گیرید، باید بدانید که چه ‌چیزی برای شما مهم است و چه ‌چیزی را می‌توانید نادیده بگیرید. در این مقاله، ما قصد داشتیم که با درمیان گذاشتن برخی از مزایا و معایب آن‌ها، زحمت به بازار رفتن و تست گوشی توسط خودتان را کم کنیم.

در مورد poco x3 pro، صراحتا می‌گوییم: در زمان نوشتن این مقاله، Poco X3 Pro بهترین گوشی موجود در رده قیمتی خودش است. بنابراین، سری پوکو با یکی از برومندترین نمایندگان خود، بهترین عملکرد را برای شما فراهم می‌کند و در رقابت با دیگر سری‌های میان رده از برند‌های دیگر، یک کارت برنده بلامنازع در اختیار دارد.

مقایسه poco x3 با poco x3 pro

البته دقت کنید که اگر گوشی را برای عکاسی می‌خواهید، عملکرد دوربین X3 Pro در حد متوسط است. اگر بودجه‌ای که برای خرید گوشی کنار گذاشته‌اید، به اندازه X3 Pro است اما کیفیت تصویر دوربین برای شما بسیار مهم است، در این صورت Redmi Note 10 Pro گزینه بهتری برای شما خواهد. اما بدانید که بسیاری از عملکردها و امتیازات را از دست خواهید داد.

Poco X3 Pro یک گوشی میان‌رده همه‌جانبه است که یک ویژگی برجسته نسبت به هم‌رده‌های خود دارد: چیپست پرچمدار و در نتیجه، عملکرد فوق‌ا‌لعاده.

از آن‌جایی که اسنپدراگون 860 در زمان خود یک پرچمدار بزرگ بود، به گونه‌ای طراحی شده است که بیشترین بهره را از ترانزیستورهای خود داشته باشد.

می‌توانید تفاوت عملکرد پوکو x3 و پوکو x3 پرو را در استفاده روزمره احساس کنید. این تفاوت، از آن نکات ظریفی نیست که دیدنش دقت زیادی بخواهد و موضوعی کاملا محسوس است.

بیشتر بخوانید: رفع مشکل آنتن دهی گوشی شیائومی

سخن پایانی

در این مقاله از هدهد آی تی، به مقایسه poco x3 با poco x3 pro از گوشی‌های پرچمدار کمپانی شیائومی پرداختیم و مزایا و معایب هرکدام از آنها را عنوان کردیم تا تصمیم‌گیری برای شما آسان شود.

جهت اطلاع از قیمت این دو گوشی، می‌توانید به فروشگاه گوشی‌ شیائومی مراجعه کنید و از آخرین قیمت‌های این گوشی، تخفیف‌ها و جشنواره‌ها آگاه شوید. البته محصولات فروشگاه هدهد آی تی به گوشی‌های هوشمند محدود نمی‌شود و می‌توانید انواع گوشی موبایل، لپ تاپ، تبلت، تلویزیون، کنسول بازی، ، گیفت کارت را از این فروشگاه تهیه نمائید.

5/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.